22 Şubat 2012 Çarşamba

KISIR

  KISIR

Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur * 1 demet taze soğan * 1/2 demet maydanoz * 1/2 demet dereotu * 2 tatlı kaşığı kuru nane * 2 çorba kaşığı domates salçası * 2 çorba kaşığı biber salça *1 bas kuru sogan 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * 1 çay kaşığı pulbiber * 1/2 çay bardağı zeytinyağı * 1 limonun suyu * Salata yaprakları 2 tane domates
Hazırlanışı bulguru ayitlayin agzi kapali bir kabin icine bulguru koyun ve bulgurun üstüne cikacak kadar kaynar su dökün birazda tuz serpin kasenin agzini kapatin birakin 20 dakika bulgur sisin, bu arada sogani ince kiyin sivi yagini tavaya koyun icine de soganlari kavurun ve salcayi da ekleyin hepsi kavrullsun , sonra bir kasenin icine de diger malzemeleri karistirin limonu, yagi , nane , biber vs.... hepsini karistirin sonra sogumus olan bulgurun icine önce kavurdugumuz soganli salcayi karistirin sonra yaptigimiz limonlu yagli sosu ekleyin bulgurun icine karistirin tadina bakin tuzu limonu baharati eksikse ilave edebilirsiniz en sonundada dogradigimz taze sebzeleri domates, salata yapraklari, maydonos, dereotu ekleyin ve hafiften harmanlayin afiyet olsunnnnnnnnnnnn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder