14 Mart 2012 Çarşamba

BATIRIK




    1. 4 kisilik MALZEME
    2.  
    3. 4 cay bardagi ince bulgur
    4. 4-5 bardas kaynar su
    5.  
    6. 1 cay bardagi tahin

    7. 1 kuru sogan,
    8.  
    9.  taze sogan,
    10.  
    11. (varsa 2,3 adet kurutulmus domates;  
    12.  
    13.    yarim cay bardagi sivi ya 

    14. 1 tane taze domates

    15. 1 tatli kasigi domates salcasi, 
    16.  
    17. 1 tatli kasigi biber salcasi 
    18.  
    19. yarim limon suyu arzuya göre artirilabilinir
    20.  
    21. varsa nar eksisi

    22. tuz ve pul biber
    23.  
    24. maydonos,
    25.  
    26. taze sogan 
    27.  
    28.  

      Hazirlanisi:
    29. Karistirma kabina ince bulgurlari alalim. 4,5 cay bardagi sicak su ile islatalim. Agzina bir kapak kapatalim, bulgurlar iyice sissin.
    30. (tahini bir tavanin icine alalim, yavas yavas  kavuralim)
    31. kuru domatesleri incecik dograyalim kaynar suda biraz bekletelim
    32. Kuru sogani incecik dograyalim, sisen bulgura  sogani kuru domatesi  rendelenmis domatesi ekleyelim
    33. elimizle yoguralim, soganlarin lezzeti bulgura gecsin.
    34. Salcasini ve kavrulmus tahini  limonunu , nar eksisini , sivi yagi ekleyelim
    35. Tuzunu biberini ekleyip yogurmaya devam edelim tadina bakalim tadi tuzu yerindeyse  yesilikleri ekleyelim ( taze sogan , maydonoz isteyen ufak dogranmi domates koyabilir )nelimizle sekil verip, servis tabagina alalim.
    Katik olarak:
    1. PIYAZ: Kirmizi sogani ince ince yarim ay seklinde dograyalim. Üzerine tuz atip ovalim acisini alsin, soganlari yikayalim ve suyunu süzelim. 1,2 tatli kasigi sumak ve bir miktar maydonoz ekleyelim biraz limon suyu ve Piyaz hazir.
    2. Domates, marul, salatalik, tursu, haslanmis lahana, limon, turp bunlarda yaninda servis edilir.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder