3 Mart 2012 Cumartesi

BIBER TÜRSUSU (kayinvlidemin yapim sekli)







SIRKELI BIBER TURSU


Malzemeler biber sirke tuz sarimsak
Hazırlanışı önce biberleri yikayin saplarini kesin ortalarindan yariya kadar kesin sonra sirkeyi yaygan bir tencere koyun kaynadiktan sonra biberleri atin icine 3-5 dakika sararana kadar kaynatin sonra haslanan biberleri bir tepsiye cikarin, bolcana tuzlayin ve birakin sogusun bu arada sicak sirkeyi sogumaya birakiyoruz , sonra tursuyu kuracagimiz bidona sogumus biberleri doldurun aralarina dogradigimiiz sarimsaklari koyun en sonunda sogumus sirkeye biraz tuz atin ve onuda ekleyin biberlerin üstünü sirkeyle doldurun tadina bakin biraz tuzlucana olacak sonra bidonu iyicene kapatin. ben malzemeye ölcü vermedim cünkü herkez istedigi kadar biber kulanabilir. ben 1 bucuk kilo bibere 1 bucuk litre sirke ve 5-6 dis sarimsak kullandim .   afiyet olsun       not. bu tursuyu rahmetli kayananam yapardi pek güzel olurdu ama o sirkesinide kendi yapardi onun icin tadida cok güzel olurdu   Nur icinde yatsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder