4 Mart 2012 Pazar

BIENEN STICH



ARKADASIM ZEYNEP E COK TESEKÜR EDIYORUM BU TARIF ICIN







Malzemeler:
Hamuru icin:

4 yumurta
 125g tozseker
 100-150 gram un 
 1.p vanilyasekeri
 1 kabartmatozu (100 gram tereyagi )

 Üzeri icin:
50g tereyagi
 40g toz seker
 3y.kasigi sivikrema ( sütte olur)
 1y. kasigi bal
100g badem yapraklari Kremasi icin:
1litre süt
 2p. vanilyapudin
 2p. kremsanti

 Yapilisi:
Hamuru icin olan malzemeleri karistirip yaglikagit serili 26lik pasta kalibina kekimiz dökülür ve önceden isitilmis firinimizda 180 derecede 20dk. pisirilir 1.resimde.
Hamurumuz 20 piserken bizde diger tarafdan üzerini haziliyoruz. tereyagi ,seker ,krema, bal ve bademi ocagimizda 2 dakka kaynatip geri aliyoruz. 2.resimde
20dakka sonra üzeri hafif kizarmis oluyor kekimizi cikariyoruz ve hazirladigimiz karisimikekimizi üzerine iyicene yayiyoruz, tekrar firina veriyoruz kekimizi ve 10 dakka daha pisiriyoruz.
kekimizin üzerinde bademlerimiz iyicene kizariyor 3.resimde oldugu gibi.
kekimiz sogurken sizde kremayi hazirlayin, önce 1litre sütle 2 p. vanilyapuddingi pisirin ve sogumaya birakin, sogutulurken devamli karistirin daha cabuk sogur ve üzeri kaymak tutmaz. Iyice soguyunca kremsantileri icine tökün ve mikserle iyice cirpin kremaniz hazir.
Not: türkiyede pudinkler sekerli oldugu icin kremsantide ekleyince cok tatli olabilir isterseniz 2 kutu sivi kremayi iyice cirpin ve sonra soguyan pudinge ekleyin)
kekimiz iyicene soguyuncada 4.resimde oldugu gibide kekimizi 2 ye bölüyoruz.
5.resimde dikkat ederseniz kekin üst kismina gelen bademli tarafini 12 böldüm.( Bunu yapmazsaniz pastanizi keserken tüm krema disa cikar.)
6.resimde gördügünüz gibide kremayi kekimizi üzerine sürdükten sonrada 12 parcaya ayirdigim keki üzerine dizdim.
7. resimde  son asamasi ve kapatip buzdolabinda en az 5 saat sogumaya birakin , pastamizi cok kolay kesip ikram edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder