5 Mart 2012 Pazartesi

BISKUILI MUHALLEBI

 

Malzemeler

 1 litre süt *
 100- 150 gr. margarin *
5 silme yemek kasigi un cok doldurmayin kasigi *
 1 su bardağı şeker *
1 paket vanilya *
 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
Hazırlanışı

ilk önce tatlımızı üst kısmını oluşturan bisküvileri hazırlıyoruz.Bunun için 1 paket kakaolu bisküviyi robottan çekip un haline getirdikten sonra,yağlı kağıt serdiğimiz mini fırın tepsisine yayıyoruz.(resim) * Muhallebi için öncelikle margarini eritiyoruz daha sonra unuda ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. * Sürekli karıştırmaya devam ederek şeker ve sütüde ekledikten sonra karıştırmaya devam ediyoruz. * Muhallebimiz piştikten sonra ocaktan alarak vanilyayı ilave ediyoruz ve muhallebimizin soğuması için mikserle 5-10 dakika çırpıyoruz. * Muhallebimizi hazırladığımız bisküvilerin üzerine döküyoruz.Üstünü düzlestirdiğimiz tatlıyı buzdolabında 2 saat bekletiyoruz. * Daha sonra dikgörtgen şeritler kestiğimiz tatlımızı rolu şeklinde katladıktan sonra servis edeceğimiz tabağımıza diziyoruz.
NOT: BIZ RULO YAPMADIK SADECE IKIYE KATLADIK BENCE KATLAMADAN ÖNCE ÜSTÜNE CEVIZ VEYA MUZ DA DÖSEYEBILIRDIK AMA BÖYLEDE TADI COK GÜZELDI
NOT. ikinci yaptiigmda  carameli biskuvi kulandim sonra muhalebiyi döktüten sonra   cekilmis ceviz biraz seker ve tarcin karistirdim muhalbini üstüne dösedim iyicene soguduktan sonra da cok  rahat rulo yapildi .
 ama resim cekemedim hemen bitti.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder