19 Mart 2012 Pazartesi

daha denemedigim quarkkuchen

HAMURUN MALZEMELERI 
250 gr un 
1 tutam tuz 
50gr seker 
120gr soguk tereyagi
 1 yumurta     
SOSUNUN MALZEMESI 
500g quark 
 125g seker
 40g nisastasi 
4 yumurta 
2 tatli kasigi limon kabugu rendesi
 200gr sahne
Hazırlanışı hamurun malzemelerinle sert bir hamur yapin , hamuru strec folyoya sarin yarim saat buzdolabinda dinlensin sonra 35 cm civarninda acin ve 26 cm lik pasta kalibina actigimiz hamuru yerlestirin fazla gelenleri kalibin kenarina elimizle yapistiralim ama kalibi yaglamayi unutmayin   sosunun malzemelerini hepsini karistirin ve hamurun üstüne dökün 180 derecede 1 saat pisirin sonra firini kapatin 10 dakika sicak firinda pastanin cekmesini bekleyin sonra cikarin firindan pastamizi sogumaya koyun pastayi pistikten sonra bir gün bekletirseniz tadi daha güzel oluyor iycene icini cekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder