3 Mart 2012 Cumartesi

KAYMAKLI DIZMANA












Malzemeler
1 kg un
1 yas maya
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar su yada süt
su koyarsaniz maden suyu (mineral wasser kulanin )


sosu icin
1 paket mascarpone  (kaymak)
5-6 kasik dolu yogurt
1 bardak süt
2-3 yumurta
bir cimcik tuz
yarim paket kabartmatozu
hamur coksa yada tepsi büyükse sosun malzemesini biraz fazlalastirin sos biraz koyu olacak ve dökünce bütün hamurlarin üstünü kapatacak kadar olsun .
ic malzeme
beyaz peynir maydonoz 
Hazırlanışı

mayayi sekerle ve biraz su ile islayin sona diger malzemeleri ekleyin yumusak bir hamur elde edin birakin mayalansin . bu arada peynileri rendeleyin  maydonosu ekleyin . sona hamurdan büyük bezeler yapin  her bezeyi elinizi biraz yaglayin ve acabildiginiz kadar acin sonra icine peynir koyun  rulo yapin ve 2 cm arayla kesin ve resimdeki gibi tepsiye döeyin fazla sik olmasin hepsini dösedikten sonra parmaginizla hamurlarin ortalarina biraz bastirin  icine  sos girmesi icin  sonra iyicene tepsi mayasini aldirin ve  hazirladigini sosu hamurlarin üstüne dökün  bütün hamurun üstünü kapatsin sos bolca olsun .  üstüne susam cörek otu sepeleyin ve  180-200 dereceli firinda üstükizarana kadar pisirin   tepsinin altina bakin kaymak böreklerin altina oturmus oluyor onun icin  alti fazla kizarmiyor onun icin tepsiyi firinin en alt kismina bir kac dakika sürün  ve ilik ilik afiyetle yiyin  yanina birde cay afiyet olsun.

NOT PISTIKTEN SONRA RESIM CEKMEYI UNUTUM INSALLAH BIR DAHAKI SEFERE

yarim paket kabartmatozu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder