24 Mart 2012 Cumartesi

ELMALI SCHMANDPASTASI




HAMURU ICIN

150 gram tereyagi
2 yumurta
100 gram seker
300 gram un
1 paket kabartma tozu


IC MALZEMESI
350 ml portakal suyu
800 ml elma suyu
3 paket vanille pudding toz halinde
6-7 tane elma
200 gram seker


ÜZERINI SÜSLEMEK ICIN

2 paket schlagsahne
3 packet schmand
4 yemek kasigi seker
tarcin


HAZIRLANISI

hamur malzemelerini hepsini karisitirin elinizle sertcene bir hamur yogurun
sonra merdaneyle büyük firin tepsisi büyüklügünde acin,
yaglanmis tepsiye döseyin. sonra ellmalari soyun ve rendeleyin,
partakal suyunu, elma suyunu, sekeri, puddingi, vanille sekeri karistirin
 ocaga koyun ve bir iki tasim kaynasin sonra  rendeledigimiz elmalari tencereye ekleyin bir iki tasim kaynetin ve tepsiye dösedigimiz hamurun üstüne
dökün 180 derecede 30 dakika pisirin
pisen pastayi sogumaya birakakin iyicene soguduktan sonra
sahneyi sekeri ve sahnefestigeri karistirin iyicene sertlesinceye kadar cirpin
sertlestikten sonra schmandi ekleyin icine  ve bir daha cirpin ve soguyan
pastamizin üstüne döseyin , servisten önce tarcin serpin afiyet  olsunn


 YUKARDAKI TARIFI BEN YAPTIM  YAZDIGIM MALZEMELER BÜYÜK FIRIN TEPSININE GÖRE
ASAGIDAKI TARIF LEYLA HANIMIN TARIFI KÜCÜK  KELEPCELI KALIBA GÖRE 28CM

ATL TABAN ICIN MALZEMELER:


200 gr un
100 gr tereyagi
50 gr tozseker
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta



IC MALZEMESI ICIN:


yarim litre elma suyu
250 ml portakal suyu
2 paket vanilyali puding ( Toz hali )
4 adet elma



ÜZERINE SÜRMEK ICIN:

1 paket schalgsahne ( Cig krema ) 200 gr
1 paket schmand ( Kaymak ) 200 gr
tarcin


1 yorum:

  1. pastan gercekten cok güzel görülüyor Salihacim ellerine saglik:))

    YanıtlaSil