6 Mart 2012 Salı

BALKABAGI TATLIS





Malzemeler 
 1 kg  bal kabagi
1-2 su bardagi seker
ceviz
Hazırlanışı kabagi soyun dograyin  teflon tencereye koyun  üstüne önce bir su bardagi sekeri serpin kapagini kapatin kisik atese acin tencerenin altini
5-10 dakika sonra sulanmaya basliyacak suyunun tadina bakin herkezin damak tadi farkli cok sekerli seven biraz daha seker ekleye bilir  arzuya göre ama suyu biraz tatli olmasi gerek anca cekiyor kabak icine
sonra kapagini kapatin kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin zaten suyu bitince kabaklarda pismis olur. 

tatlimiz hazirdir  sonra üstüne bol ceviz  ve kaymak ile servis yapin.
 sicak tatlinin üstüne tarcin ,ceviz ve yanindada vanilla li dondurma süper yakisiyor afiyet olsun.

 

1 yorum: