5 Mart 2012 Pazartesi

MANDALINI YAS PASTA 2


BETÜLÜN DOGUM GÜNÜ ICIN YAPMISTIM

Malzemeler KEK ICIN
 3 yumurta 1 su bardagi toz seker 1 su bardagi un 1 pkt kabartma tozu, 1 pkt vanilya, 4-5 yemek kasigi su yada meyve suyu  
 KREMASI ICIN
 • 3 su bardağı süt, • 5 çorba kaşığı tozşeker, • 3 silme çorba kaşığı un, • 1 bucuk çorba kaşığı nişasta, • 2 pkt vanilya • 1 schmand  
   ÜST kremasi icin 
crem santi ( schlag crem )   1 hazir crem santi 1 kutunun icinden iki tane poset cikiyor ikisinide yapin süt 1 schmand
KROKANTIN MALZEMELERI
yarim su bardagi seker 
2 yemek kasigi tereyagi
1 paket dogranmis badem
2-3 yemek kasigi süt 
bademleri önce terrreyaginda kavurun sonra diger malzemeleri ekleyin suyunu cekene kadar kavurun sonra bir yagli kagit üstüne dökün ve tek tek ayirin  sogumaya birakin

Hazırlanışı
kek yapilisi   yumurtalarin beyazini ve sarisini bir birinden ayirin, ayir ayri kaseleri koyun önce yumurta aklarini mixerde cirpin kar gibi beyaz kabarsin sert olsun, koyun kenarda dursun simdi yumurta sarilarini bir bardak seker ve 1cay bardagi su ile cirpin sonra un, kabartma tozu ve vanillya yida ekleyin hamur haline getirin cirptigimiz yumurta akini hamurun icine ekleyin yavascana karistirin yagladigimiz kalibimizin icine dökün hamuru 160-180 derece arasi 45 dakika pirisin ve sogumaya birakin    
CREMANIN YAPLISI   bu arada soguk sütün icin sekeri, un u nisasta yi vanilla sekerini karisitirn ve tencereyi ocaga koyun karistira karistira 4-5 dakika dakika kaynatin sonra ocaktan alin tencerenin agzini strec folyoyla kapatin ki sogurkene üstü kaymaklanmasin diye kapatiyoruz , soguduktan sonra icine bir tane schmandi bosaltin ve mikserle iyicene cirpin cremamiz hazirdir 
   ÜSTÜNÜN CREM SANTISI   1 paket yani iki poset cikiyor ininden crem santiyi üstünde yazildigi gibi cirpin icine 1 tane schmand karistirin buzdolabina koyun sertlesin.   sonra hamuru bir kere ortadan kesin konserve mandalinalari acalim suyunu bir kaseye süzelim o mandalinanin suyunla kestigimiz kekleri islatalim kasikla dökelim islansin hamur sonra ilk kata biraz crema sürün üstüne mandalina döseyin (mandalinalarin iyicene suyunu süzün) sonra gene crema sürün ikinci kat hamuru koyun üsüntüne crem santiyi sürün üstüne ve arzuya göre süsleyin afiyet olsun.         Not.asil tarifinde schmand yok ama ben biraz mayhos olsun diye hem cremasina hem santiye schmand koydum güzel oldu mandalinaya yakisti. siz koymaya bilirsinizde.
Not: kalibimizi kenarlarini kesinlikle yaglamiyoruz. Kenerlarini yaglarsaniz pandispanyaniz kabarir ve sonrada cöker. pandispanyamizi firina koydukdan sonra 20dakka kesinlikle firinimizin kapagini  acmiyoruz pandispanyamiz hala sulu ise firin acildigi icin kabarmaz ve cöker mümkünse hic acmayin ama emin olamiyorsaniz en az 20 dakka kesinlikle acmayin. pandispanyaniz sogumadan kesmeyin, hamurlasir ve yine cöker. bazi firinlarin ayarlari degisik oluyor bundan dolayida ilk yaptiginiz pandispanyanizi verdigim dakkalarla uyup uymadigina dikkat ederseniz ikinci pandispanyaniz dahada bir basarili olacaktir. Pandispanya nedir
Bazi arkadaslarimiz pandispanya ne oldugunu soruyor bunuda aciklim yaspastamiz icin yaptigimiz kek diyelim bunun icinde süt ve sivi yag olmadigi icin daha yumusak vede daha uzun dayanikli oluyor bölerkenede parcalanmiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder