14 Mart 2012 Çarşamba

MIDYE TATLISI





Malzemeler:
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi süt
1 yumurta.
yarim paket yas maya
Bir tutam tuz.
1 tatli kasigi seker
Aldigi kadar un.
Ici icin ceviz ici
Üzeri icin 250ml tereyagi eritiyoruz
Serbeti icin:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
yarim limon suyu
YAPILISI.
Ilk önce serbetimizi kaynatip sogumasi icin bir kenara aliyoruz.Daha sonra hamurumuzu yoguruyorup,20 dakika dinlendiriyoruz.Hamuru 20 tane kücük bezeye bölüp, ilk önce 10 tane bezeye tek tek nisasta yardimiyla tabak büyüklügünde aciyoruz üst üste koyuyoruz  10 tane actigimiz bezeye Hepsini üst üste koyup..Nisastayla beraber acip,büyütüyoruz.Kocaman bir yufka  cikiyor ortaya.Bu  yufkayi  resimdeki gibi rulo yapip,1 er cm lik kesiyoruz.Avucumuzun iciyle bastirip,icine ceviz koyuyoruz.Tatlimizi tepsiye dizip,üzerine firca ile  tereyag gezdiriyoruz.180 derecede kizarana kadar pisiriyoruz.Sicak tatliya soguk serbetini döküyoruz.Servise hazir.AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder