19 Mart 2012 Pazartesi

POGACA ( ilknur)

Malzemeler 
   1 su bardagi sivi yag
 1 su bardagi yogurt 
 2 yumurta 1 bardak ilik su
 2 corba kasigi seker 
1corba kasigi tuz 
aldigi kadar un  
 ici icin 
  peynir maydonaz domates biber
Hazırlanışı yumurtanin sarilarini üstüne sürmek icin ayirin beyazini da hamurun icine koyun ,bütün malzemeleri karistirin sonra azar azar un ilave etdin , kulak memesi kivaminda bir hamur elde edeceginiz. hamuru mayalanmasi icin bir kenara koyun sonra yumurta büyüklügünde bezeler yapin elinizle hamuru biraz acin ve icine hazirladigimiz icden koyun , hamuru birlestirdigimiz yer asagiya gelecek sekilde tepsiye yerlestirin sonra bicakla hamurun üstünden kesin ve 1 saat tepsi mayasini bekleyin ve yumurta sarisini bogacalarin üstüne sürün 200 derecede pisirin   afiyet olsun   :):):)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder