27 Mart 2012 Salı

POGACA (ilknur)






Malzeme

1 kg un
1 maya
1 yemek kasigi tuz
1 bucuk yemek kasigi seker
2 yumurta (beyazi icine sarisi üstüne)
aldigikadar su ( 3 su bardagi)

arasina sürmek icin oda sicakliginda margarin




IC MALZEMESI
peyaz penyir
maydonoz

Hazırlanışı   hamurumuz mayalandiktan sonra ufak bezeler yapiyoruz
sonra tabak büyüklügünde aciyoruz , actigimiz hamuru oda sicakligindaki  margarini  sürüyoruz sonra tekrar bir beze daha aciyoruz yagladigimiz bezenin üstüne koyuyoruz bu hamuruda yagliyoruz bu sekilde 5tane bezeyi  yapiyoruz . Diger bezeleride acin aralarina yag sürün ve  5er 5 er aralarina yag  tezgaha siraliyoruz  sonra ilk actigimiz 5 bezeyi  aliyoruz elimizle büyüte  bildigimiz kadar büytüyoruz  bicakla 8 parcaya bölüyoruz icine arzu etiginiz ic harcindan koyuyorunuz biz peynir koyduk sonra sarma sarar gibi sariyoruz
tepsi mayasini aldiktan sonra üstüne yumurta sarisini sürüp 200 derecede pisiriyorsunuz   afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder