4 Mart 2012 Pazar

SERITLI BOGACA













Malzemeler
  • 2 su bardağı süt (ılık olacak)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta (sarılari ayrılacak
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un(silme olacak)
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
  • Arasına sürmek için: 125 gr. Yarım paket tereyağı
  •  ben biraz  beyaz penyir kulandim
  •  
  •  
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle  uzunlamasına açın. Bu işlemi yaparken un serpmeyin. Hamurun zemini tutması gerekiyor. Birde çok cıvık hamurla kesme işlemini yapamazsınız.
  • Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kesin. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinizle sürün. Kesildikten sonra sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor. Birde erimiş tereyağı olmasın. Yağın hamurun üzerinde kalması lazım. ben hamurun sarilacak yerinde biraz peynir koydum
  • Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapın ve kendi etrafında döndürün. Bir ucu hamurun altına sıkıştırın. Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırın.
  • Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Tepsi mayası gelene kadar bekleyin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Not: bogacalarimiz simit tadinda ,  hemen sicak  yenilirse daha güzel  icine koydugumuz tereyagi disindaki seriteri citir citir yapiyor onun icin sicak sicak  güzel bir kahvaltiklik pogaca.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder