20 Nisan 2012 Cuma

ETLI TOPALAKLI CORBA


 



 



 



 



 



ETLI TOPALAKLI CORBA


0
6
CORBASI ICIN
koyun eti
1-2 kasik un
2-3 yemek kasigi yogurt
yarim limonun suyu


BULGUR KÖFTESI ICIN
yarim su bardagi ince bulgur
1bucuk yemek kasigi  un
1 yumurtanin sarisi
2 dis sarimsak
karabiber
biraz nane

SOSU ICIN

1-2 dis sarimsak
biraz sirke

YAGI
biraz tereyagi 
kirmizi biber


biraz haslanmis nohut


HAZIRLANISI

etler  bol suyun icinde düdüklütencerede haslamaya koyun, bu arada ince bulguru 
bir kasenin icine koy  bulgurun üstüne bir parmak cikacak kadar kaynar su dök ve 
kasenin agzini kapat. bulgurlar suyunu cekip sisene kadar sonra tuzunu baharatini
sarimsagini ekle karistir az soguduktan sonra un ve yumurtasini ekle elinle yogur
sonra ufak ufak topalaklar yap kenara koy.  

sonra temiz bir tencerenin icine pisirdigimiz et suyunu süzgecten süzerek temiz tencereye bosaltin    , kaynayan et suyun icine topalaklari at bir iki dakika pisin bu arada pisen etleri elinle kaynayan suyun icine ufak parcalar halinde at sonra biraz haslanmis nohut ekle corbanin icine hepsi bir iki tasim kaynasin.
sonra 2-3 kasik yogurt 1-2 kasik un ve limon suyunu biraz soguk suyla iyicene karistir sonra 
kaynayan corbanin icine ilave et ve karistir ki kesilmesin, sonra tuz ve karabiber ekle ve bir iki tasim daha 
kaynasin  ve cobramiz tamamdir. 
pismis olan corbayi kaseye koy  icine  sarimsakli sirkeden yarim cay kasigi dök
ve kasenin üstünede tereyagli kirmizi biber dök.
afiyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder