2 Nisan 2012 Pazartesi

IRMIK TATLISI (nuranin)







MALZEMELERI
3 yumurta  
 yarim su bardagi seker    
yarim su bardagi un  
1bucuk su bardagi irmik 
1 su bardagi sivi yag 
1 su bardagi yogurt   
2 vanillesekeri   
1 kabartmatozu

serbeti icin  
 3 su bardagi seker
 3 su bardagi su
 bir kac damla limon suyu

Hazırlanışı 
malzemelerini hepsini kek hamuru gibi karisitrin sonra yuvarlak fazla büyük olmayan firin tespinine dökün 180-200 derecede alti üstü kizarana kadar pisirin.   serbeti icin suyu sekeri limonu bir tencereye koyun 10-15 dakika kaynatin ilimaya birakin, ilik serbeti pisen tatlinin üstüne dökün dinlenmeye birakin serbeti iyicene cekince ve soguyunca servis yapabilirsiniz . not: hamurla serbeti birlestirmeden önce ya hamur sicak yada serbet sicak olmasi gerek yada ikiside ilik .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder