2 Nisan 2012 Pazartesi

PHILADELPHIA-KIRSCH TORTE





KEK MALZEMESI
 100g tereyagi 
125g zwiebak (etimek) 
1seker kasigi seker   
üst malzemeleri 
1sise konserve 720ml kiraz 
400g frischkäse (sürmecrempeynir)philadelphia 
100g pudrasekeri 
3yemek kasigi süt 
75g ögütlmüs findik (gemahlene haselnusse) 
400ml sahne 
2sahnefest
 2vanillezucker 
1kirmizi tortenguss
Hazırlanışı 
 125g zwiebak (etimek) bir torbanin icine koyun merdanelye iyicene ufalana kadar ezin sonra tereyaginini eritin ilik tereyagin icine iyicene ezilmis etimekleri ve sekeri karistirin sonra elinizle yogurun ve  yuvarlak 26cm lik kek kalibini sivi yagla biraz yaglayin ve yagli etimekleri ellinizle icine iyicene yayin ve bastirin sonra yarim saat buzdolabinda dinlendirin.   400g frischkäse (sürmecrempeynir)philadelphia 100g pudrasekeri 3 yemek kasigi süt, 400ml sahne 2 sahnefest 2 vanillezucker -sürmepeyniri, pudrasekeri,ve sütü mikserde cirpin. -sogmus olan etimeklerin üstüne peynirin yarisini sür kirazin suyunu süzün ama atmayin sonra lazim olacak dösedigimiz peynirin üstüne süzdügümüz kirazlari döseyin, ve kirazin üstüne geri kalan peyniride sürün peynirin üstünede ögütülmüs findiklari serpin. -sahneyi sahnefest ve vanillesekeri ile cirpin ve findiklarin üstüne döseyin. 4 saat buzdolabinda sogumaya birakin. 1kirmizi tortenguzu kirazin suyunla ve sekerle hazirlayin sicak gusu sogumus olan pastanin üstüne yavascana dökün. birakin sogusun   serivs yapmadan önce pastayi kaliptan cikarin ve kenarlarina kirilmis findiklar yapistirin .     pastamiz hazir AFIYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder