2 Nisan 2012 Pazartesi

SCHMANDKUCHEN



Malzemeler hamuru 
  3 yumurta
 bir bardak seker 
yarim bardak yag 
yarim bardak süt
 2 vanillesekeri 
1 kabartmatozu 
1 bucuk bardaga yakin un      
 hamurun üstü   
3 konserve kutusu mandalin ufak boy  
 2 tane tortenguss   
biraz meyve suyu   
2 yemek kasigi seker       
pastanin in üstüne   
3 kutu schmand  
 3 kutu sahne   
3 paket sahne sertlestirici (sahnesteif)   
4 yemek kasigi seker  
 2 vanillesekeri
Hazırlanışı 
sahneyi sekeri ve sahnefesti iyicene cirpin sertlesince schmandi  yavascana karistir, sogumasi icin buzdolabine koy   hamurun mazlemelerini karistir kek hamur gibi olsun , tepsiye döse 180 derecede pisir sonra hamuru sogumaya birak bu arada mandalinalari bir süzgecin icine süs, suyunu bir tasin icinde sakla 1 paket sahnesteif, pismis olan hamurun üstüne sepele ve onun üstüne mandalinalari döse, sonra mandalinalarin suyunu ölc 1 paket torten gussa 250 ml su lazim biz 2 paket kulandigimiz icin 500 ml olacak ayirdigimiz mandalinanin suyunu ve diger meyve suyunuda ekliyerek 500 ml i tamamliyoruz sonra bunu ufak bir tencereye koyuyoruz bir iki kasik sekeri ve tortengussu da döküyoruz soguk meyve suyunun icine, karistiriyoruz su kayandikca koyulasacak bir iki tasim kaynadiktan sonra ocaktan aliyoruz 5 dakika sogutuyouruz ve pastanin üstüne dösedigmiz mandalinalarin üstüne yavasca döküyoruz ve sogumaya birakiyoruz , biraz soguduktan sonra buzdolabina koydugumuz sahneli schmandi alip mandalinalarin üstüne seriyoruz sonra buzdolabinda yada serin bir yerde bekletin servis yapmadan önce bütün tepsinin üstüne tarcin serpin   AFIYET OLSUN   not: serin yeriniz yoksa hamuru pisirin mandalinalari döseyin guss u dökün ve mutfakta birakin sahne ve schmandi hazirlayin buzdolabinda kalsin servis yapilana kadar, soguk durmasi lazim yoksa sahne ve schmand eriyor sicakta , servis yapacaginda schmandi döseyin mandalinalarin üstüne tarcinida serpin hemen servis yaptin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder