6 Haziran 2012 Çarşamba

ezogelin corbasi

1 tane kuru sogan
2-3 kasik sivi yag
2 yemek kasigi biber salcasi (tabi domatessalcasi da olabilir)
1 su bardagi kirmizi mercimek
2 silme yemek kasigi pirinc
3 silme yemek kasigi ince bulgur
1 tatli kasigi kuru nane 
1 tatli kasigi pul biber
biraz karabiber
biraz reyhan
tuz
1 tane maggi et suyu bulyonu
10 bardak su


ince kiyilmis soganlari sivi yaginda kavurun sonra salcayi ekleyin, 
ve geri kalan diger malzemelerini düdüklü tencereye koyun tencerenin agzini 
kapatin pistikten sonra  isterseniz blenderleyin biraz deneli seven tabi  öyle yiyebilir,
servis yapmadan önce tereyagi ile kirmizi biberi kizartin tabaklarin üstüne dökün
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder