6 Haziran 2012 Çarşamba

INCIRLI MUHALEBILI TATLI







3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
6 adet kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Muhallebi için:
1 kg. süt
3 yemek kaşığı nisasta
2 yemek kaşığı un
5 -6 yemek kaşığı şeker
1 poşet kremşanti (schlagkrem)
1-2 tatli  kaşığı margarin ya da tereyağı
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
tarcin
crem santi

 
Hazırlanışı
Önce incirleri sıcak suda 5 dk kadar bekletin. Sonra küçük küpler şeklinde doğrayın. 
Keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpın. Un, kabartma tozu, tarçını ekleyin sonra cevizleri de ilave ederek çırpın. En son inciri una bulayarak karışımın içine döküp karıştırın. Orta boy bir borcama döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin(35-40dk). Fırından çıkınca 5 dk kadar bekletip üzerine bir su bardağı ılık su, kahve ve şekerli karışımı dökün ve soğumaya bırakın.(benim kahvemi biraz az gelmisti keki kuru oldu bol kahveli olan yerleri cok güzel yumusak olmus.
Muhallebi için belirtilen ölçülerde süt, nişasta, un ve şekeri devamlı karıştırarak pişirin. Piştikten sonra margarin ve vanilyayı ekleyin birazcık ılıdıktan sonra kremşantiyi ekleyip mikserde iyice çırpın ve soğuyan kekin üzerine dökün. Bir kaşık yardımı ile düzelterek buzdolabında bir gece bekletin. servis etmeden önce isterseniz crem santi ve tarcin ekleyin  yada sadece tarcin ekleyin süper bir lezzet  tavsiye ederim..  afiyet olsun

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder