6 Haziran 2012 Çarşamba

POGACA (benim)


 



 



 



 



 



PEYNIRLI POGACA (benim)


HAMURUN HAZIRLANISI
4 bardak süt 1 bardak soda (mineralwasser) 1bucuk bardak sivi yag 2 packet patates püresi hazir (KARTOFFELBREI PULVER) 1 maya 2-3 kasik seker 3 yumurta beyazi hamurun icine sarilarini kenara ayir sonra üstüne sürülecek tuz aldigi kadar un
mayayi sekerle ve biraz süt ile sivi hale getir sonra süt, soda, yag,yumurta karistir hepsini  sonra patates puresini ekle tuzu ve karistiri en sonunda ununu  koy yumusak bir hamur elde edene kadar iyiycene yogur  ve
Mayalanan hamurdan bezeler yap  sonra elinle biraz ac hamuru  icine peynir koy yuvarla sonra kendi capinda kivir tepsiye diz, tepside biraz daha mayalanmasini bekle ve üstüne yumurta sarisini sür arzuya göre cörek otu ve susam at 250 derecede pisir  yumusak ve cabuk bayatlamiyor bir pogaca olyor.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder