7 Haziran 2012 Perşembe

SOGAN KIZARTMASI



Malzemeler
•    1 su bardağı un (140 gr)
•    1 yumurtanın akı
•    2-3 soğan
•    ¾ su bardağı maden sodası
•    yarim paket kabartmatozu
•    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
•    Tuz
•    Karabiber
      kirmizibiber
Kızartmak İçin
•    Ayçiçeği yağı
Bulamak İçin
•    Pane harcı


Öncelikle soğanları halka halka doğrayın.Derin bir kasede soda,tuz,yumurta,süt ve unu karıştırın.Soğan halkalarını önce bu sosa ardından da galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.Fazla yağı emmesi için kağıt havlu üzerine alın.Sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder