22 Eylül 2012 Cumartesi

KIRAZLI QUARKKUCHEN

HAMURU ICIN

2 yumurta
150g seker
120g tereyag
1 paket vanilya
1 tatli kasigi kabartmatozu
aldigi kadar un


QUARK ICIN

1 kg Magerquark (yagsiz labne peyniri yada süzme yogurt)
1 kutu sivi krema (sahne)
2 paket vanilyali pudingtozu(vanillepuddingpulver)
14 yemek kasigi doludolu seker
4 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi süt
1 vanillesekeri

SOSU ICIN
800 ml kiraz suyu
2 sise konserve kiraz
6-7 yemek kasigi seker
2 vanillesekeri
3 paket vanille puddingi




önce konserve kirazlari süzün suyunu atmayin 800ml doldurmuyorsa üstüne normal kiraz suyu ekleyin ve tencerye koyun icine puddingi, sekerleri ekleyin kaynayana kadar karistirin bir iki tasim kaynadiktan sonra kirazlarini ekleyin ve ocaktan cekin , sonra quark icin bütün malzemeleri bir kaseye koyun ve hepsini iyicene cirpin  , simdi  hamuru hazirlayalim,  bütün hamurun malzemelerini birlestirin elinizle yogurun sertcene bir hamur olacak merdaneyle tepsi büyüklügünde acin yaglanmis tepsiye serin  sonra kirazli sosu hamurun üstüne döseyin bunun üstünede quarki sürün ve 180 derecede 30 dakika pisirin soguduktan sonra afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder