8 Eylül 2012 Cumartesi

TAZE FASULYA PATATESLI

1 kg taze fasülye
parca et
1 büyük sogan
1 yesil biber
1 kirmizi biber
2-3 domates
2 kasik salca
tuz
karabiber
kirmizi biber
sivi yag


 hazirlanisi


Etleri kusbasi dograyin tencereye koyun altini kisin önce sulansin sonra suyunu cektikten sonra icine sivi yag ekleyin ve altini biraz acin ocagin ki kavrulsun etlerimiz sonra ufak ufak dogradigimiz soganlari ekleyin tencereye kavrulsun  soganlar pembelesince dogradigimiz biberleri ekleyin biraz onlarda kavrulsun sonra salcasini koyun az kavurun sonra fasulyasini ekleyin  tuzunu atin  ocagin altini kisin tencerenin kapagini kapatin az sulansin sararsin bu arada domateslerin kabuklarini soyun ince ince kiyin  patatesleride souyun küp küp dograyin ve sararan fasulyalarin üstüne ikisinide dökün tencerenin kapagini kapatin kisik ateste  kendi suyunda suyunu cekene kadar pissin biraz sonra suyu bitmeye yakin biraz kaynamis su ilave edin kara biber kirmizi biber ekleyin  bir dis sarimsak ekleyin icine tuzuna bakin  ve kisik ateste pisirin.

AFIYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder